Učenici Srednje škole Metković na Erasmusu u Latviji

 

Šesta mobilnost u okviru Erasmus+ projekta o Europskoj uniji – United in diversity održava se od 6. do 10. veljače u latvijskom gradu Madoni koji u Latviji nazivaju i glavnim gradom zime.

U projektu, uz Srednju školu Metković, sudjeluju i škole iz Corata (Italija), Alcoya (Španjolske), Madone (Latvija), Budimpešte (Mađarska) i Leirie (Portugal). Na mobilnosti sudjeluju junior ambasadorice EPAS programa (Škola ambasador Europskog parlamenta) Nikol Popović, Nea Ujdur, Martina Družijanić i Lucija Gujinović. Mentori na mobilnosti su Darko Primorac, nastavnik informatike i Petar Nikolić, voditelj Erasmus projekta i izvannastavne aktivnosti Škola ambasador Europskog parlamenta u našoj školi.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Tema mobilnosti je nacionalna valuta i euro pa su projektni timovi predstavili povijest valute te proces uvođenja eura. U okviru projekta organiziran je posjet i gradonačelniku Madone koji je predstavio mogućnosti korištenja EU fondova za razvoj grada. U Madoni djeluje i  poslovni inkubator u kojemu će tijekom mobilnosti biti organizirane radionice za učenike.

Projekt sufinancira Europska unija iz programa Erasmus+.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content