U petak u GKS-u Metković otvorenje izložbe slika ”Bukovci na Neretvi’ te predstava ‘Vla Vla Vlajland Cabaret’

 

U Gradskome kulturnom središtu Metković u petak, 10. veljače na rasporedu su dva događanja – otvorenje izložbe slika ‘Bukovci na Neretvi’ te predstava ‘Vla Vla Vlajland Cabaret’.

Izložba slika ‘Bukovci na Neretvi’ Umjetničke likovno-književne unije ‘Vlaho Bukovac’ iz Splita, bit će otvorena u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković s početkom u 18 sati. Izložbu će otvoriti prof. dr. sc. Goran Sučić, a ulaz je slobodan.

Kino_baner
Kino_baner

U 20 sati na scenu Gradskoga kulturnoga središta Metković stiže Kazalište Moruzgva s predstavom ‘Vla vla Vlajland Cabaret’. U predstavi pisca i redatelja Ivana Lea Leme ulogu Vlajne tumači Ecija Ojdanić.

Vla-vla-Vlajland cabaret je predstava kazališta Moruzgva koja je, zapravo, nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret preko veze. U tom je prethodnom cabaretu posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.

Tu je našu, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ulaznicu po cijeni od 10 eura možete kupiti još danas u Gradskome kulturnom središtu Metković ili na stranici Teatar uz More, klikom na poveznicu, a na dan izvedbe, odnosno u petak, cijena je 12 eura.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content