Metkovski srednjoškolci pripremili program ‘Knjižnica puna ljubavi’

 

Ljubav je ono sto pokreće ovaj svijet, bez nje ni nas ne bi bilo.

“It is the reason why someone gets up in the morning, it is the reason why bakers make bread, why teachers teach, why artists create and singers sing”, dijelić je govora kojega je učenica 4. j razreda Srednje škole Metković rekla u svom motivacijskom govoru, u zanimljivom programu u Gradskoj knjižici Metković kojeg su na engleskom jeziku srednjoškolci pripremili sa svojom profesoricom Gorankom Ivanković.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Ljepota i snaga ljubavi su u iskrenosti, strpljivosti, požrtvovnosti, razboritosti, praštanju, prihvaćenosti, voljenosti i nadasve očuvanju dostojanstva osobe. Upravo su ovo bili porivi za pokret i zajedništvo tri  razreda Srednje škole Metković ( 1j, 2j i 4j) da u prostoru Gradske knjižnice podijele svoja iskustva u pisanju i ilustriranju kratkih priča na temu ljubavi (1j) prigodnih čestitki, poticajnih misli i citata skrivenih u šeširu punim iznenađenja (2j). Bila je ovo i prigoda svjedočiti živopisnoj mini debati (2j) na temu “Treba li ukinuti Valentinovo”?. Saznali smo o tipičnim poimanjima ljubavi s muškog i ženskog stajališta (različite dobne skupine)..istražili smo kako je ‘udvaranje’ bilo nekad, a kako ono izgleda danas. Uočili smo što to oduzima ljubav, a što ju gradi, liječi i čini boljom. (4j) Uz glazbu smo pokrenuli naša tijela i shvatili da je ples susret koji nam svima treba. U slušanju motivacijskih govornika (2j, 4j) na temu ljubavi, bili smo dirnuti i obogaćeni riječima koje ćemo pohraniti u naša srca. Također, čitane su i priče razreda 1. D, smjera strojarski računalni tehničar.

Zahvaljujem ravnateljici Vesni Vidović što nam je dala prostor knjižnice u kojem smo “for the sake of love” jedan uobičajeni školski dan učinili barem malo drukčijim. Zahvaljujem mojim učenicima na odgovornom i uljudnom ponašanju, a nadasve na ljubavi kojom su ispunili prostor knjižnice.

Piše: prof. Goranka Ivanković

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content