Tjedno izvješće – najveća novčana kazna izrečena u Dubrovniku

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 233 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 53 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera poduzetih zbog ne korištenja svjetala na vozilu tijekom vožnje. 

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 2647,23 eura izrečena je 64-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojem je prilikom prometne kontrole u Ulici Andrije Hebranga utvrđeno kako posjeduje manju količinu marihuane te je odbio test na prisutnost droga u organizmu.

Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content