Metkovski osnovnoškolci nastavljaju s uspjesima na županijskim natjecanjima

 

O uspjesima metkovskih učenika na ovogodišnjim županijskim natjecanjima već smo nekoliko puta pisali. Posljednjih nekoliko dana na stranicama osnovnih škola objavljene su nove vijesti o zapaženim rezultatima njihovih učenika, a dio njih čeka poziv na državna natjecanja. U ovome tekstu prenosimo osvrte s natjecanja objavljene u proteklome tjednu. 

Županijsko Natjecanje iz geografije održano je u OŠ Montovjerna u Dubrovniku. Na natjecanju su sudjelovala dva učenika Osnovne škole Stjepana Radića Metković u kategoriji sedmog i osmog razreda te su ostvarili izvanredne rezultate. U kategoriji 7. razreda učenik Niko Matić osvojio je 3. mjesto, a u kategoriji 8. razreda učenik Ivano Dragobratović osvojio je 1. mjesto. Obojici je mentorica Sanda Blatančić.

Kino_baner
Kino_baner

Županijsko Natjecanje iz informatike održano je u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama i na njemu je sudjelovalo troje učenika OŠ Stjepana Radića Metković. Natjecanje iz informatike odvija se u nekoliko kategorija za učenike osnovne škole. Učenici OŠ Stjepana Radića u dvije su kategorije bili najuspješniji i osvojili 1. mjesta. U kategoriji Logo učenik Luka Matić, 5. razred (mentorica Lucija Marinčić, mag.) osvojio je 1. mjesto, kao i  učenik Jakov Gabrijel Granić, 7. razred u kategoriji Primjena algoritama OŠ  (mentor Igor Tošić, dipl. ing.).

U petak, 3. ožujka održano je županijsko Natjecanje iz kemije. Škola domaćin natjecanja bila je OŠ Ivana Gundulića u Dubrovniku. Na županijsko natjecanje plasiralo se dvoje učenika iz OŠ Stjepana Radića: učenica Marija Milan u kategoriji 7. razreda i Ivano Dragobratović u kategoriji 8. razreda.  Mentorica učenicima bila je uč. kemije  Lidija Matić, prof. U jakoj konkurenciji ostvarili su odlične rezultate. U ukupnom poretku Ivano Dragobratović osvojio je 1. mjesto i tako postao novi županijski prvak, a Marija Milan je na svom prvom Natjecanju iz kemije također ostvarila zapažen rezultat. 

Županijsko Natjecanje iz matematike održano je u OŠ Cavtat u Cavtatu i na njemu je sudjelovalo osam učenika OŠ Stjepana Radića Metković. U kategoriji 5. razreda sudjelovali su učenici Ivan Pavlović i Antea Kuran. U kategoriji 6. razreda sudjelovao je učenik Matej Družijanić. U kategoriji sedmih razreda sudjelovali su učenici Josip Jurić, Matej Šutalo i Luka Oršulić, a u kategoriji 8. razreda sudjelovali su učenici Jakov Šiljeg i Ivano Dragobratović.

Učenik Ivan Pavlović (mentorica Ana Jovanović, prof.) osvojio je izvrsno 1. mjesto u kategoriji 5. razreda, učenik Josip Jurić (mentorica Ana Jovanović, prof.) osvojio je 2. mjesto u kategoriji 7. razreda, a učenik Jakov Šiljeg (mentorica Matija Matić, univ. bacc.) osvojio je 2. mjesto u kategoriji 8. razreda.

Na županijskim natjecanjima uspješni su i učenici Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Metković. Odlične rezultate osvojili su na natjecanju iz matematike. U kategoriji 4. razreda 1. mjesto osvojio je Leon Vladimir, a mentorica mu je Nikolina Jerković. Vito Medić u istoj je kategoriji, pod mentorstvom Dragice Jerković, osvojio 6. mjesto. U kategoriji petih razreda Bruna Gujinović osvojila je 5. mjesto, pod mentorstvom Draženke Marević, a Josip Marušić postao je županijski prvak u kategoriji sedmih razreda, pod mentorstvom Marije Raič Raguž.

Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića sudjelovali su i na županijskome natjecanju iz Informatike. Na županijsku razinu pozvano je 8 učenika i postigli su sljedeće rezultate:

Digitalne kompetencije – 5 razred

Ante Crnčević, 7.mjesto, mentorica Jelica Lazarević

Digitalne kompetencije – 6. razred

Josip Glavinić, 2. mjesto, mentorica Tomislava Ivanković

Marin Kaleb, 5.mjesto, mentorica Jelica Lazarević

Osnove informatike – 7.razred

Josip Marušić, 1.mjesto, mentorica Tomislava Ivanković

Jack Krstičević, 5.mjesto, mentorica Tomislava Ivanković

Ivana Šušnjar, 6.mjesto, mentorica Tomislava Ivanković

Petar Matić, 7.mjesto, mentorica Tomislava Ivanković

Osnove informatike – 8.razred

Boško Marević, 4.mjesto, mentorica Ana Moro

Iako izborna nastava, i ove godine Njemački jezik je ostavio traga. Učenik osmog razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića Luka Toni Batinović osvojio je 4. mjesto od 10 natjecatelja. Mentorica učenika bila je Kristina Laura.

U organizaciji Školskog sportskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije u Župi Dubrovačkoj održano je Prvenstvo školskih sportskih društava u odbojci u kategoriji dječaka i djevojčica za 7. i 8. razred. Djevojčice ŠSD „Gusar“ iz OŠ don Mihovila Pavlinovića po prvi put nastupile su na županijskoj završnici u odbojci i zauzele su 5. mjesto izgubivši obje utakmice u grupnoj fazi natjecanja. Pod mentorstvom prof. tjelesne zdravstvene kulture Nina Šešelja za  ŠSD „Gusar“ nastupile su Cvita Raič, Paula Dominiković, Paula Brečić, Kristijana Antonini, Ivana Šušnjar, Meri Rastočić, Martina Jerković, Petra Ćorić, Anđela Senta, Leona Zvonić, Mara Talajić i Mia Vlahić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content