Gastro natjecanje – novi uspjesi učenika Srednje škole Metković

 

Regionalno Gastro natjecanje za konobare i kuhare održano je u Trogiru.

Srednju školu Metković predstavljali su Kristijan Kiridžija – kuhar i Petar Dominiković – konobar. Kristijan Kiridžija je osvojio prvo mjesto, a mentor mu je bio Vedran Perić. Njegov zadatak je bio pripremiti poširanu ribu uz dodatak škrobnog i povrtnog priloga. Prva i najvažnija stvar je bila priprema, čišćenje namirnica, čistoća radne površine te sama organizacija prigotovljavanja jela. Kristijanovo jelo osim ribe se sastojalo od velute umaka od naranče kao umak koji upotpunjuje cijelo jelo, grilane tikvice, kuhanog krumpira glaziranog na maslacu, sotiranog kelja i kao dekoraciju je napravio čips od mrkve i celera pohan na parmezanu.

Kristijan će svoju školu predstavljati na državnom natjecanju Worldskills Croatia u Zagrebu koji će se održati u svibnju ove godine.

Petar Dominiković je osvojio drugo mjesto u pripremanju kratke barske mješavine – koktela, mentor mu je bio Rade Nikoletić. Petar Dominiković je imao zadatak pripremiti koktel Cosmopolitan, obaviti pripremne radove, napisati pravilnu recepturu koktela, izraditi određenu dekoraciju od limuna, te odraditi i prezentirati koktel po pravilima barmenske struke. Petar još čeka ostale rezultate iz drugih regija Hrvatske gdje postoji velika mogućnost da će i on biti pozvan na Worldskills Croatia u Zagrebu.

Također, Srednja škola Metković danas ima još jednog natjecatelja u zanimanju pomoćni kuhar – slastičar. Riječ je o Tomislavu Ćoriću, a mentorica mu je Dana Paponja. Njihovo natjecanje se održava u Zadru.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content