Srednja škola Metković sudjeluje u provedbi projekta #TuSam usmjerenog na prevenciju nasilja među mladima

 

Srednja škola Metković, u suradnji sa  Zajednicom Pape Ivana XXIII i Srednjom školom Tina Ujevića Vrgorac, provodi projekt #TuSam koji je usmjeren na unapređenje kvalitete života djece i mladih, odnosno prevenciju nasilja među mladima, a financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Opći cilj ovog projekta je poticanje učenika Srednje škole Metković i Srednje škole Tina Ujevića u Vrgorcu na preuzimanje vodeće uloge u pozitivnom utjecaju na mentalitet, stavove o nasilju i ponašanja u Metkoviću i Vrgorcu, uz povećavanje mogućnosti djeci i mladima da steknu znanje, vještine, usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

U svrhu ostvarenja općih i specifičnih ciljeva u Srednjoj školi Metković psihologinje Klara Zovko i Milka Ramić provele su ciklus od tri edukativno- interaktivne radionice s učenicima prvih razreda.  Prva radionica pod nazivom „Moj razred i ja“ je vođena u smjeru međusobnog upoznavanja sudionika, osnaživanja njihove slike o sebi i upoznavanja ostalih učenika iz nove perspektive. Ovom radionicom se nastoji postići bolja kohezija sudionika te se stvoriti temelji za daljnji rad. Druga radionica „Moja uloga u nasilnim ponašanjima“ usmjerena je na osvještavanje učenika o tome što je sve nasilje i kako se događa svakodnevno u njihovoj blizini. Učenike se usmjerilo na propitivanje i razvoj vlastite odgovornosti u nasilnim ponašanjima te ih se poučilo kako mogu sami djelovati prema smanjenju nasilnih ponašanja u njihovom okruženju. Treća radionica uključuje prikaz kratkog filma o nasilju nakon čega se vodila diskusija gdje su učenici raspravljali o radnji videa, iznosili svoja razmišljanja, iskustva i zaključke.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content