‘Napuhao’ 1,58 promila, kažnjen s 1380 eura i tromjesečnom zabranom vožnje

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno dok je s materijalnom štetom zabilježeno sedam prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 535 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 325 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 33 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 15 osoba.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 22 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 1,58 g/kg izmjerena je 56-godišnjaku koji je u subotu, 8. travnja, u mjestu Opuzen, zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.380 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content