Aglomeracija Metkovića: trenutno stanje te najava radova za iduća dva tjedna

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

U sljedeća dva tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama na kojima se trenutno radi. Popis svih lokacija dostupan je u nastavku ovog teksta. Također je planiran početak radova na polaganju fekalnog kolektora u Ulici Zrinjskih i Frankopana. Slijedi i nastavak AB radova na izgradnji AB konstrukcije CS Pržine kao i na CS Granica. U sljedeća dva tjedna slijedi priprema tampona i asfaltiranje u Ulici Petra Krešimira IV, Jerkovačkoj ulici, Putu Narone i Ulici Stjepana Radića.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 27. ožujka do 9. travnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 18 ulica te 3 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u protekla dva tjedna izvodili su se sljedeći radovi:

Na području Puta Narone obavljena je tlačna proba novog vodoopskrbnog cjevovoda, raskapanje asfaltnog cestovnog zastora te priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje jednog kolničkog traka dok je Mileževac pripreman za nosivi tamponski sloj i asfaltiranje.

U Ulici kneza Trpimira također je odrađena priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje na jednoj dionici, dok su se na drugoj dionici izvodili radovi na izgradnji kolektora.

U Mostarskoj ulici vršena je sanacija nivelete te ispitivanje vodonepropusnosti kolektora dok su u Ulicama sv. Ćirila i Metodija i Jerkovačkoj ulici odrađena ispitivanja vodonepropusnosti kolektora. Radovima je zahvaćena i Ulica Marka Marulića gdje se obavljaju radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Na crpnoj stanici ”Jerkovac” izvođeni su radovi na AB konstrukciji crpne stanice, dok je na crpnoj stanici “Mlin” izveden radni plato za provedbu mlaznog injektiranja.

Na lijevoj obali Neretve u protekla dva tjedna izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulica Stjepana Radića izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, sanaciji rubnjaka, postavljanje LŽ poklopaca, dok je u Dubrovačkoj ulici  odrađeno postavljanje fekalnog kolektora.

Radovi na izgradnji fekalnog kolektora te priprema tamponskog sloja za asfaltiranje odvijali su se u Ulici Ante Starčevića, a u Mobinama se vršila izgradnja novog vodoopskrbnog cjevovoda, tlačna proba.

Iskop i postavljanje fekalnog kolektora te izgradnja novog vodoopskrbnog cjevovoda odrađeno je u Ulici Lovre Matića, a u Ulici Ilije Bošnjaka i području Slatine vršila se montaža rasteretnih prstenova i poklopaca na završnu visinu prometnice.

Izvedba kućnih priključaka odvodnje je odrađena u Ulici don Mihovila Pavlinovića, dok su se u ulici Petra Krešimira IV radovi izvodili na više dionica. Radilo se tako na iskopu, polaganju fekalnog kolektora, postavljanju SDNU kabelske kanalizacije, izvodili su se kućni priključci za odvodnju te se pripremao nosivi tamponski sloj.

Ulica Petra Zoranića je bila u radovima vezanim za iskop te postavljanje fekalnog kolektora, dok se u Jeovcima  vršila izgradnja novog vodoopskrbnog cjevovoda.

Na Crpnoj stanici “Pržine“ izvedena je donja AB ploča crpnog bazena i zidova, a u toku je armiranje zidova crpnog bazena.

Na navedenim pozicijama, kada se sve stavi u konkretne brojke, stanje izvedenih radova u protekla dva tjedna izgleda sljedeće:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 495 m,
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 724 m,
  • postavljanje SDNU-a – 430 m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 43 kom,
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 31 kom

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content