Za dva tjedna startat će 6. Memorijalni biciklistički maraton ”Navik on živi k izgine pošteno’

 

Još dva tjedna su ostala do početka Memorijalnoga biciklističkog maratona ‘Navik on živi k izgine pošteno’ – Prevlaka, Vukovar Ilok koji organizira Biciklistički klub Metković, u suradnji s Udrugom veterana IV. gardijske brigade DNŽ.

Memorijalni biciklistički maraton vozi se već šestu godinu zaredom u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu. Sudionici Maratona će, u njihovu čast, voziti ukupno 1000 km u šest dana. Ovogodišnji sudionici maratona su Dado Talajić , BK Metković, Jakša Bulić, BK Metković, Marko Talajić, BK Metković, Josipa Ivanković, BK Metković, Lara Bokšić, BK Metković, Mirko Luburić, BK Ljubuški, Petar Grgić, BK Ljubuški, Ivan Bokšić, BK Ljubuški, Josip Jakelić, BK Teuta, Joško Žarković, Kaštela, Josip Vincetić, Udruga Dvanaest redarstvenika i Branko Markota, Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ.

Kino_baner
Kino_baner

Organizatori poručuju kako je još uvijek moguće pridružiti se ekipi i podržati ovaj Maraton.

„Na naš biciklistički način želimo ispričati ovu priču i odati počast onima koji su dali najvrijednije što su imali za Hrvatsku, a to je život. Čast nam je što će ovu godinu sudjelovati član Udruge Dvanaest redarstvenika i sudionik nemilog događaja u Borovu Selu Josip Vincetić. Na mladima svijet ostaje i oni su ti koji će nastaviti ovaj maraton kad starija ekipa ne bude više u mogućnosti, tako da su nam se uz Laru (2009) i Marka (2008) ove godine priključili Petar (2009) i Josipa (2009). Jakša i Dado su tu od prvog maratona i daj im Bože zdravlja da budu s nama još dugo godina. Branko je jedan od rijetkih koji je vozio maraton na MTB biciklu i na tom mu skidamo kapu. Mirko Luburić i Josip Jakelić nerazdvojni duo zadužen za dobru atmosferu ekipe. Joško se nakon prošlogodišnjeg maratona zapisao za sve buduće. Ivan nam je po prvi put s nama, ali nadamo se ne i zadnji. Svi su oni tu za isti cilj – “DA SE NE ZABORAVI”. Naravno ako netko ima želju pridružiti se ovoj ekipi i podržati ovaj maraton slobodno neka nam se obrati“, poručili su organizatori.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content