Odluka Vlade RH – zgrada Gradskoga kulturnoga središta napokon u vlasništvu Grada Metkovića

 

Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj je sjednici donijela Odluku o darovanju zgrade Gradskoga kulturnoga središta Gradu Metkoviću.

Riječ je o zgradi GKS-a u kojoj se obavljaju kulturne i društvene djelatnosti, a u dijelu iste su smješteni i gradski uredi Grada Metkovića. Odluka je donesena nakon što je Grad Metković Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine podnio zahtjev za darovanje nekretnina.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Zahvaljujući Odluci Vlade RH te dobivanjem zgrade u svoje vlasništvo, Grad Metković će moći provesti projekte energetske obnove te obnove same zgrade, posebno u dijelu u kojem su smješteni gradski uredi, a koji su oštećeni i u prošlogodišnjemu potresu.

„Gradskom vijeću Grada Metkovića uputit ću prijedlog u kojem će Grad Metković darovati nekretninu u svom vlasništvu Republici Hrvatskoj, u kojoj svoju djelatnost obavlja Arheološki muzej Narona, osnivač kojeg je Republika Hrvatska. Predmetno darovanje logičan je slijed događaja, budući da je vlasništvo nekretnine prvi i osnovni preduvjet za bilo kakva ulaganja i prijave na fondove Europske unije, a ustanova koja na predmetnoj nekretnini obavlja svoju djelatnost kao i osnivač iste nisu imali upisano pravo vlasništva. Želio bih zahvaliti Vladi RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem te Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i ministru Branku Bačiću jer smo zajedničkim naporima riješili dugogodišnji problem koji je Grad Metković imao. Nastavak je ovo naše dobre suradnje koju ćemo, siguran sam, imati i u budućnosti“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content