MCGP Nova Sela – spriječen u pokušaju krijumčarenja 24 osobe

 

U jutarnjim satima u petak, 14. travnja je ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela pristupio 29-godišnji državljanin Republike Hrvatske teretnim vozilom splitskih registarskih oznaka.
 

Policijski službenici Postaje granične policije Metković i carinski djelatnici su tijekom zajedničkog pregleda teretnog vozila, u njegovoj unutrašnjosti zatekli 24 osobe za koje je utvrđeno da su državljani Turske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 29-godišnjak za 2400 eura namjeravao spomenute osobe nezakonito uvesti u Republiku Hrvatsku iz pravca Bosne i Hercegovine i ostaviti ih na području Dalmacije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen za kazneno djelo iz čl. 326. Kaznenog zakona „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma“.

Kino_baner
Kino_baner

Zbog neispunjavanja uvjeta ulaska i boravka, državljanima Turske je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku i oni su se vratili u Bosnu i Hercegovinu.

FOTO: PU DNŽ

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content