Metkovsko amatersko kazalište u četvrtak premijerno izvodi novu predstavu ‘Da nije ljubavi’

 

‘Da nije ljubavi’ naziv je nove predstave Metkovskoga amaterskoga kazališta koju će premijerno izvesti u Gradskome kulturnom središtu Metković u četvrtak, 20. travnja s početkom u 20 sati.

Riječ je o pučkoj komediji bračkoga intelektualca Petra Slovinića, a MAK-ovci je izvode pod redateljskom palicom Radovana Marčića. Radnja predstave događa se u Metkoviću u vremenu prije Drugoga svjetskoga rata. U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se vjenčati, no prepreka im je majka potencijalnog mladoženje Iva jer su iz ‘bogate kuće’. Ona ga je namijenila imućnoj, vremešnoj mjesnoj učiteljici glazbe, a nikako ne siromašnoj Lucijeti, odabranici njegova srca. Nakon niza peripetija (fingirana trudnoća, lažno trovanje i smrtna bolest…) sve se stubokom mijenja kad gospođa majka sazna da se Lucijetin bogati stric vraća iz Amerike. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Uloge tumače: Ana Jerković (Lucijeta), Manuela Šiljeg Malezija (Keka, Lucijetina majka), Dino Čolaković / Goran Martinović (Ivo, imućni mladić), Jasminka Vrdoljak (Filomena, Ivina majka), Željka Bulić (Bete, mjesna ćakulona), Dado Kozarić (Rafo, vječni neženja), Toni Krilić Skuša (don Roko), Elza Glućina (Štefanija, časna sestra u župnom dvoru), Rade Vrdoljak (Iko, poštar rodom iz Drinovaca).

Cijena ulaznice je 5 eura, a mogu se rezervirati na broj: 098/195-6330.

Predstava je realizirana uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content