NTC radionica u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću

 

U sklopu projekta Učenje kroz igru u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića održana je dvodnevna edukacija (13. travnja i 14. travnja) NTC sustava učenja, objavljeno je na stranici Škole.

Doktor interne medicine, dugogodišnji predsjednik Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te autor NTC-sustava učenja dr. Ranka Rajović održao  je edukaciju za sve zainteresirane učitelje i stručne suradnike naše županije koji se bave područjem odgoja i obrazovanja. Tri stupnja NTC edukacije uspješno je završilo 48 učitelja i stručnih suradnika. Povodom dolaska u Školu dr. Rajović je održao i završno predavanje svim zainteresiranim građanima te ovom prilikom zahvaljujem Gradu Metkoviću i Ustanovi za kulturu i sport za suradnju.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

„Najvažnija misao vodilja u radu našega stručnjaka vrlo je jednostavna – Djeca kroz igru najbolje uče, a učenje napamet zastarjelo je i treba se što prije prestati primjenjivati. Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuroznanosti u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igri za djecu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekt na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija djeteta je ključni faktor NTC programa. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na edukaciju u našoj školi i našim dragim građanima koji su sudjelovali na završnom predavanju u Gradskom kulturnom središtu. Nadamo se da će NTC sustav zaživjeti u našim školama te da će ovo biti samo jedna u nizu edukacija s izvrsnim dr. Rajovićem“, poručili su iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content