U Metkoviću ‘napuhao’ 1,32 promila, kažnjen s 660 eura i dvomjesečnom zabranom vožnje

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđenih dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 554 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 317 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 39 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 16 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 46 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i četiri poduzete prekršajne mjere zbog ne nošenja zaštitne kacige za vrijeme upravljanja motociklima.
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,32 g/kg izmjerena je 51-godišnjaku koji je u večernjim satima u petak, 14. travnja zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u Metkoviću dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom od 660 eura i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content