Veleposlanik NR Kine Nj. E. g. Qianjin Qi u posjeti Metkoviću

 

Zamjenik gradonačelnika Robert Doko i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić danas su u prostorijama Grada Metkovića primili Nj. E. g. Qianjin Qia, izvanrednoga i opunomoćenoga veleposlanika NR Kine u RH koji je sa suradnicima u posjeti Metkoviću.

Doko i Bebić Nj. E. g. Qianjin Qia i njegove suradnike upoznali su sa povijesnim i kulturnim znamenitostima Grada Metkovića te gospodarskom situacijom. Razgovarali su o suradnji koju imaju RH i NR Kina –države koje je dodatno povezala izgradnja Pelješkoga mosta. Osim o suradnji dviju država, sudionici sastanka su razgovarali o mogućnostima gospodarske suradnje Grada Metkovića s NR Kinom, a posebice u području poljoprivrede, ribarstva i turizma. 

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatskoga-kineskoga društva prijateljstva Andrija Karafilipović, predsjednik Hrvatsko-slovenskog društva Mladen Veličković, prva tajnica  Nj. E. g. Qianjin Qia, gđa. Zhao Lihua te viša stručna suradnica u Gradu Metkoviću Vinka Šimunović.

Nj. E. g. Qianjin Qi nazočit će večeras i otvorenju izložbe fotografija ‘Kina u objektivnu poznatih kineskih fotografa’ i izložbe ‘Putevima svile’ koja se, u organizaciji Hrvatsko-kineskoga društva prijateljstva te uz potporu Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport Metković, otvara u Gradskome kulturnom središtu Metković, kao i predstavljanju knjige ‘Hrvatska – Kina: prijateljstvo dostojno poštovanja’ urednika Andrije Karafilipovića.

Kulturna događanja održavaju se povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content