Metkovsko amatersko kazalište premijerno izvelo predstavu ‘Da nije ljubavi’

 

Metkovsko amatersko kazalište sinoć je u ispunjenoj kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnoga središta Metković premijerno izvelo predstavu ‘Da nije ljubavi’.

Kao i uvijek kada su u pitanju, MAK-ovci, ni sinoć nije nedostajalo smijeha i dobre zabave. Svoju novu predstavu, pučku komediju bračkoga intelektualca Petra Slovinića, izveli su pod redateljskom palicom Radovana Marčića. Radnja predstave događa se u Metkoviću u vremenu prije Drugoga svjetskoga rata. U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se vjenčati, no prepreka im je majka potencijalnog mladoženje Iva jer su iz ‘bogate kuće’. Ona ga je namijenila imućnoj, vremešnoj mjesnoj učiteljici glazbe, a nikako ne siromašnoj Lucijeti, odabranici njegova srca. Nakon niza peripetija (fingirana trudnoća, lažno trovanje i smrtna bolest…) sve se stubokom mijenja kad gospođa majka sazna da se Lucijetin bogati stric vraća iz Amerike. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Uloge su tumačili: Ana Jerković (Lucijeta), Manuela Šiljeg Malezija (Keka, Lucijetina majka), Dino Čolaković / Goran Martinović (Ivo, imućni mladić), Jasminka Vrdoljak (Filomena, Ivina majka), Željka Bulić (Bete, mjesna ćakulona), Dado Kozarić (Rafo, vječni neženja), Toni Krilić Skuša (don Roko), Elza Glućina (Štefanija, časna sestra u župnom dvoru), Rade Vrdoljak (Iko, poštar rodom iz Drinovaca).

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content