Biciklisti u Đakovu završili i petu etapu Memorijalnoga maratona

 

U Đakovu je jučer završena i peta etapa 6. Memorijalnoga biciklističkoga maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok koji se, u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković i Udruge veterana 4. Gardijske brigade DNŽ, vozi u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

U Slavonskom Brodu biciklisti su stali kod obitelji Skejo, a dalje su nastavili ravnom i lijepom Slavonijom do odredišta u Đakovu gdje ih je dočekao Željko Miškulin –  predsjednik udruge “Branitelj pomaže branitelju”. Svratili su i do Udruge veterana 122. brigade Đakovo gdje su ih primili veterani 122. brigade i 3. gardijske brigade. Zajedno su se pomolili i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima. Danas biciklisti voze zadnju etapu od Đakova do Vukovara, a onda do krajnje istočne točke RH, Iloka. Zapalit će svijeće poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade –  pokojnom Zvonimiru Ivankoviću na groblju u Šarengradu i pokojnom Ivici Buljcu na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

Kino_baner
Kino_baner

Podsjetimo, svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana). Ovogodišnji Maraton voze Jakša Bulić, Marko Talajić, Josipa Ivanković, Lara Bokšić, Mirko Luburić, Petar Grgić, Ivan Bokšić, Josip Jakelić, Joško Žarković, Josip Vincetić (član Udruge Dvanaest redarstvenika i sudionik nemiloga događaja) i Branko Markota. U pratnji im je idejni začetnik i organizator Maratona, Dalibor Talajić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content