Biciklisti stigli do Vukovara

 

Memorijalni biciklistički maraton ‘Navik on živi ki’ zgine pošteno’ Prevlaka – Vukovar – Ilok stigao je do Vukovara.

Biciklisti su jučer došli u Vukovar gdje su zapalili svijeće na Trpinjskoj cesti, Memorijalnom groblju i Ovčari. Nakon središnjega obilježavanja stradanja 12 redarstvenika u Borovu Selu, danas će biciklirati i do Iloka.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Podsjetimo, 6. Memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok, u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković i Udruge veterana 4. Gardijske brigade DNŽ, vozi se u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana). Ovogodišnji Maraton voze Jakša Bulić, Marko Talajić, Josipa Ivanković, Lara Bokšić, Mirko Luburić, Petar Grgić, Ivan Bokšić, Josip Jakelić, Joško Žarković, Josip Vincetić (član Udruge Dvanaest redarstvenika i sudionik nemiloga događaja) i Branko Markota. U pratnji im je idejni začetnik i organizator Maratona, Dalibor Talajić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content