Dan otvorenih vrata Gimnazije Metković

 

Gimnazija Metković škola je poznata po uspjesima svojim učenika i nastavnika na različitim državnim i regionalnim natjecanjima, a metkovski gimnazijalci redovno su i u samome vrhu u RH po rezultatima državne mature i upisu na fakultete. Posljednjih godina, škola se ističe i po inovativnim metodama u nastavi, a uspješna je i u provođenju Erasmus projekata. Stoga ne čudi što velik broj osnovnoškolaca nastavak svoga obrazovanja želi upravo u Gimnaziji Metković.

Kako bi širu javnost upoznali s nastavnim procesom, načinom rada i mogućnostima koje imaju učenici metkovske Gimnazije, danas se u prostorijama iste održava Dan otvorenih vrata. Profesori i učenici Gimnazije sastavili su bogat program za sve posjetitelje, a posebno za učenike osmih razreda osnovnih škola Doline Neretve.

Kino_baner
Kino_baner

Tako su nastavnici hrvatskog i latinskog jezika pripremili videoprezentacije o svojim aktivnostima vezanima uz jezik, književnost i medijsku kulturu. Na njemačkom jeziku učenici su goste animirali jezičnim igrama, a na engleskom jeziku pripremili su englesku čajanku uz pop pjesme. Prirodoslovni predmeti nude brojne prilike za eksperimentiranje. Na matematici, uz matematičke zagonetke i izazove, učenici su predstavili rasplesane robote iz projekta Škole budućnosti te rad s 3D printerima učeničke skupine Acervatio. Pokusima iz fizike posjetitelji su, između ostalog, saznali može li se zarobiti svjetlost i kako proizvesti struju iz voća. Na kemiji možete otkriti uzbudljivu forenzičku priču, a na biologiji poviriti kroz mikroskope i pratiti preobrazbu kukaca. Osim toga, možete pokušati i pobjeći iz escape room-a koristeći se svojim znanjem fizike i kemije. Posjetitelji su mogli sudjelovati u filozofskoj debati s maturantima, odigrati nogometnu utakmicu s prvašima u školskoj dvorani, ili poslušati školski bend i zbor u kabinetu glazbene umjetnosti.

Gimnaziju Metković danas su posjetili brojni posjetitelji, a svi koji to još nisu napravili, mogu do 13 sati, dokada traje Dan otvorenih vrata.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content