Natječaj za upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“

 

Policijska škola „Josip Jović“ upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024. 

Za upis u III. razred na Policijskoj školi „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2023./2024., mogu se prijaviti kandidati/kandidatkinje koji pohađaju ili su završili drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 (gimnazijski programi te strukovni obrazovni programi na razini 4.2) u Republici Hrvatskoj, a sukladno članku 23. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, nastavljaju školovanje promjenom upisanog programa.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

U Policijsku školu „Josip Jović“ mogu se upisati hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a kandidati/kandidatkinje koji su državljani Republike Hrvatske i školuju se u inozemstvu po programu zemlje domaćina, Policijska škola „Josip Jović“ provest će postupak po zahtjevu za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija radi nastavka srednjoškolskog obrazovanja.

Kandidati/kandidatkinje za upis u III. razred Policijske škole moraju ispunjavati slijedeće uvjete:
 
  • imati završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2),
  • završen 1. i 2. razred s općim uspjehom najmanje dobar,
  • imati ocjenu iz vladanja uzoran,
  • ne biti stariji od 19 godina s danom početka nastave,
  • imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • imati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i
  • ne biti član/članica političke stranke.

Odabir kandidata/kandidatkinja za upis izvršiti će se temeljem ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti (psihologijskog testiranja), tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti. 

Natječaj je otvoren od 2. svibnja 2023. do 1. kolovoza 2023. godine. Više pročitajte na stranici PU DNŽ

FOTO: mup.hr

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content