RK Metković – Mehanika i Vatroslav Vugdelija među ovogodišnjim laureatima DNŽ

 

Na sjednici Županijske skupštine održanoj u utorak u Dubrovniku potvrđeni su ovogodišnji laureati kojima će povodom Dana DNŽ i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića biti uručena priznanja. Svi nagrađeni potvrđeni uz većinu glasova ZA i jedan suzdržan glas.  

Među ovogodišnjim laureatima su i RK Metković – Mehanika te Vatroslav Vugdelija. 

Kino_baner
Kino_baner

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljena Rukometnom klubu Metković – Mehanika. Rukometni klub Metković-Mehanika osnovan je 1963. godine i kroz cijelo vrijeme svoga djelovanja ostvarivao je vrhunske rezultate na državnom nivou. Klub je iznjedrio veliki broj vrhunskih igrača koji su ostvarivali, a i dalje ostvaruju vrhunske rezultate u klupskim i reprezentativnim natjecanjima.
Sama škola rukometa u okviru kluba uvijek je bila baza talentiranih igrača koji su tvorili seniorsku momčad pa nije bilo potrebe za velikim brojem igrača „sa strane”. U nizu uzrasnih kategorija rade licencirani treneri u izuzetno kvalitetnim uvjetima sa podrškom istinskih entuzijasta koji vode klub. Sva ta ozbiljnost konačno je rezultirala povratkom kluba u najveći rang ligaškog natjecanja PAKET 24 Premijer ligu i to nakon 13 godina niže ligaškog statusa.

RK Metković – Mehanika nakon utakmice s Karlovcem nakon koje su postali član Premijer lige

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Vatroslavu Vugdeliji. Vatroslav Vugdelija, rođen 17.siječnja 1964.god. u Sinju. Osnovnu školu završio je u Otoku, srednju školu u Franjevačkoj gimnaziji u Sinju. Studirao je Teologiju i Filozofiju u Makarskoj i u Zagrebu, a specijalizirao je patrologiju u Rimu u Italiji. Doškolovao se za zvanje socijalnog radnika u Mostaru u BiH. Diplomirani je teolog, magistar patrologije i dipl. socijalni radnik. Već dvadeset godina je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković, sada Područnog ureda Metković Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Prethodno je radio u Zagrebu kao odgajatelj u Domu za djecu i mlade, pa u Metkoviću kao ravnatelj Centra za radnu terapiju i rehabilitaciju „Nada” za djecu s teškoćama. Bio je predsjednik Gradske glazbe Metković, Društva za kulturu demokracije i udruge za pomoć osobama starije životne dobi Udruga Otac Ante Gabrić čiji je i suosnivač. Suosnivač je i Udruge Prijatelj za osobe s invaliditetom kao i osnivač Kluba liječenih ovisnika o kocki. Organizator je i sudionik raznih humanitarnih i kulturnih akcija. Dobitnik je nagrade Grada Metkovića, Sv.Ilija. za doprinos i razvoj socijalne skrbi u Metkoviću 2017. godine, a 2014. dobio je nagradu Srebrni mikrofon Hrvatske udruge radija i novina za emisiju Glasne Misli koju je na Radiju ‘Delta’ uređivao i vodio od 2008. god. do 2020.godine. Godine 2019. izdao je i knjigu Glasne misli.

Vatroslav Vugdelija na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića 2017. godine

Ostali laureati Dubrovačko-neretvanske županije su Janes Vlašić kojemu će se dodijeliti Nagrada za životno djelo. Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se i dr. Nadi Marković, Asji Perčić te Hrvatskoj glazbenoj scenskoj udruzi „Petar Milat”. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se i Spasu Krajančiću. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content