Koncert ansambla BC Brass u GKS-u Metković

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković večeras je koncert održao ansambl BC Brass. BC Brass je ansambl limenih puhača sastavljen od petorice vodećih glazbenika iz Hrvatske i regije.

Riječ je o glazbenicima s dugogodišnjim iskustvom u solističkom, komornom i orkestralnom muziciranju te na vodećim pozicijama u najznačajnijim i najvećim orkestrima u regiji. Mladen Đorđević, dugogodišnji je solist na trubi u Beogradskoj filharmoniji i redovni profesor trube na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Mario Lončar je solist na trubi u Zagrebačkoj filharmoniji, Viktor Kirčenkov solist na rogu u Zagrebačkoj filharmoniji, Marko Ilić solist na trombonu u Slovenskoj filharmoniji i Krunoslav Babić solo tubist Zagrebačke filharmonije i gostujući profesor na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu.

Kino_baner
Kino_baner

BC BRASS je ansambl koji se vrlo jasno nametnuo svojom kvalitetom i osobnošću u sam vrh komornog muziciranja, a to zasigurno jamči iskustvo i kvaliteta svakog pojedinca iz ansambla koji su svoje znanje stekli i redom se usavršavali kod najpriznatijih domaćih i svjetskih stručnjaka te su dosada dobili i niz priznanja i nagrada.

Zajedničko muziciranje glazbenika u ovom ansamblu za njih predstavlja izazov, a ujedno je i jamac jedne vrhunske glazbene priče koja je pred nama. Do sada je ansambl ostvario niz uspješnih koncerata u inozemstvu i Hrvatskoj te je snimio i jedan nosač zvuka (Opera Brass). Ansambl je programski u mogućnosti izvesti sve, od Renesanse i Barocka do Rocka, te također i posebne programe kao što su Božićni i Novogodišnji.

Koncert su omogućili Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Metković, a održan je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content