Petar Volarević je najspremniji hrvatski policajac

 

Na ovogodišnjem MORH-ovom Memorijalu bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku, za najspremnijeg su se natjecala 84 sudionika od kojih 42 hrvatska vojnika, 10 hrvatskih policajaca i 32 natjecatelja savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz 11 država, objavljeno je na stranici PU DNŽ.

Na ovom natjecanju kao najspremniji hrvatski policajac se pokazao Petar Volarević iz Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  koji je ušao u cilj nakon gotovo 40 kilometara s 20 kilograma tereta na leđima, a ovu zahtjevnu stazu je odradio za 6 sati i 44 minute.
Ovaj mladi policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske već godinama niže prestižna visoka mjesta na ovakvim i sličnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Najspremniji pripadnik OSRH i ove je godine satnik Ivan Gerenčir.

Policajci su bili izuzetno uspješni na natjecanju i svi su završili ovu zahtjevnu utrku i prema sljedećem redoslijedu  ulazili u cilj u Okučanima: Petar Volarević (IJP Dubrovnik), Filip Valentić (PP Nova Gradiška), Goran Rosić (IJP Slavonski Brod), Hrvoje Storga (IJP Vinkovci), Krunoslav Ivanušec (IJP Zlatar), Marko Sambol (PU vukovarsko-srijemska), Nikola Lajnesek (IJP Koprivnica), Ivan Muhar (PGP Stara Gradiška), Nikola Slatina (UPPS) i Ivica Ostrun (PU brodsko-posavska).

Sedmero natjecatelja nije uspjelo završiti trku od Pakraca do Okučana. Ovogodišnja utrka je, prema riječima natjecatelja bila izuzetno zahtjevna i teška. I oni koji su je završili, izvukavši iz sebe posljednje atome snage, unatoč pripremama koje su počele već nakon prošlogodišnjeg Memorijala, imali su trenutaka kada su mislili da će odustati.
Ipak, njih 77 je, nakon odrađenih zahtjevnih vojničkih zadaća navigacije, pješačkih zapreka, prelaska vodene zapreke, bacanja bombe, izvlačenje ranjenika pod paljbom natjecanje završilo.

Ovim putem Policijska uprava dubrovačko-neretvanska želi čestitati svim sudionicima ovog zahtjevnog natjecanja, a posebno najspremnijem hrvatskom policijskom službeniku Petru Volareviću.

FOTO: Mup.hr/MORH.hr

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content