Metković: pretragom obiteljske kuće pronađeno streljivo, plinski pištolji i dijelovi oružja

 

Temeljem narede Općinskog suda u Metkoviću policijski službenici Policijske postaje Metković danas su pretražili obiteljsku kuću i prateće objekte u Metkoviću, koje koristi 20-godišnji hrvatski državljanin.

Kino_baner
Kino_baner

Pretragom je u pomoćnom objektu pronađeno: 65 komada streljiva vojnog podrijetla, 1 topovsko zrno, 2 spremnika za automatsku pušku, 1 spremnik za strojnicu i vojni bajonet  za AP  AK-47.

Obzirom da se radi o streljivu i dijelovima oružja čije je posjedovanje građanima zabranjeno, osumnjičeni je kazneno prijavljen za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pretragom su također pronađena i dva plinska pištolja čiju nabavu osumnjičeni nije prijavio u zakonskom roku što je bio dužan učiniti, čime je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, zbog čega je prekršajno sankcioniran.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovom prilikom zahvaljuje svim savjesnim građanima koji su do sada dragovoljno predali oružje i streljivo i nadalje pozivamo sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ga predaju policiji na uništenje i na taj način svoj život i život svoje obitelji učine sigurnijim.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu u civilu i s civilnim vozilom i prikupiti oružje.

FOTO: PU DNŽ 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content