Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. uputili su obavijest vezanu za trenutno stanje na gradilištu projekta Aglomeracija Metkovića te najavu radova po ulicama. Obavijest prenosimo u cijelosti. 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati:

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama na kojim se trenutno radi. Radovi će početi na polaganju fekalnog kolektora na novoj dionici Ulice Petra Krešimira IV, a očekuje se završetak AB radova na izgradnji AB konstrukcije CS Pržine. Također je planiran nastavak radova na CS Granic, a u ulicama Ilije Bošnjaka, Vrbovcima, Vrgoračkoj ulici, Ulici sv. Ćirila i Metodija, Ulici Stjepana Radića planirana je priprema tampona i asfaltiranje  nosivog sloja. Na CS Jerkovac započet će montaže strojarske opreme i bravarskih radova.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 1. do 7. svibnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 12 ulica te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Na jednoj dionici Puta Narone obavljena je  izrada horizontalne signalizacije dok su se na drugoj dionici ulice izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora, SDNU kabelske kanalizacije i novog vodoopskrbnog cjevovoda. U Ulicama Zrinjskih i Frankopana i Marka Marulića izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora. U Ulici sv. Ćirila i Metodija obavljena  priprema tamponskog sloja, asfaltiranje dok su na crpnoj stanici ”Granica” odrađeni radovi na naglavnoj gredi.

Na lijevoj obali Neretve u protekla dva tjedna izvodili su se sljedeći radovi:

Sanacija fekalnih kolektora, te podizanje LŽ poklopaca odrađena je u Vrbovcima, dok su se u Ulici Stjepana Radića izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora, priprema nosivog tamponskog sloja, te asfaltiranje dionice kolektora. U Ulici kralja Zvonimira započeto je postavljanje fekalnog kolektora, a u Ulici Ante Starčevića (kružni tok) nastavili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

U Ulici kneza Domagoja u prošlom tjednu je završena sanacija betonskih nogostupa i rubnjaka, te ugradnja LŽ poklopaca, dok su u Ulici don Mihovila Pavlinovića odrađeni radovi na izmještanju postojećeg oborinskog kolektora.

U Slatini se prošli tjedan radilo na podizanju poklopaca na niveletu, dok se u Ulici Petra Krešimira IV radilo na izgradnji fekalnog kolektora. Na Crpnoj stanici “Pržine“  izvedena je AB konstrukcija do naglavne grede.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 283 m,
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 30 m,
  • postavljanje SDNU-a – 30m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 5 kom.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content