Grad Metković prošlu godinu završio u ‘plusu’, pozitivno posluju i sve gradske tvrtke i ustanove

 

U Zgradi političkih stranaka danas je održana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene 23 točke dnevnoga reda.

Među točkama dnevnoga reda bio je i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za prošlu godinu te financijska i izvješća o radu gradskih tvrtki i ustanova.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

„Ukupni prihodi i primitci koji su ostvareni u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. su 72 milijuna kn, dok su u istom razdoblju ukupni rashodi i izdatci 74 milijuna kn. Tu je manjak prihoda u tom razdoblju od nekih 2 milijuna i 700 tisuća kn, ali obzirom da smo prenijeli od prošle godine 5 milijuna i 553 tisuće kn, ukupni konsolidirani rezultat je višak od 2 milijuna i 770 tisuća kn. Što se tiče izvješća naših proračunskih korisnika, također svi posluju pozitivno, što je zaista pohvalno i na čemu im još jednom čestitam“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Gradski vijećnici, između ostaloga usvojili su i prijedloge odluka o prihvaćanju darovanja nekretnina u vlasništvu RH te o darovanju nekretnine u vlasništvu RH. Te odluke odnose se na zgradu Gradskoga kulturnoga središta u kojoj se obavljaju kulturne i društvene te u čijem su dijelu smješteni uredi Grada Metkovića i na zgradu Arheološkoga muzeja Narona u Vidu.

„Sa zahvalnošću smo prihvatili Odluku Vlade RH i darovanje zgrade GKS-a, a mi smo državi darovali nekretninu Arheološkoga muzeja Narona koja je samo formalno bila u vlasništvu Grada. Grad Metković je 2000. godine kupio zemljište na kojem je potom izgrađen Muzej, a zbog tzv. načela nekretnine, ona je upisana na Grad. U funkcioniranju samoga Muzeja, neće se ništa promijeniti, već samo to da će se Muzej napokon moći prijavljivati na natječaje iz EU fondova, baš kao i Grad Metković na energetsku obnovu naše zgrade. U prošlogodišnjem potresu naša zgrada je oštećena i zaista je potrebna obnova“, istaknuo je Milan.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content