Aglomeracija Metkovića – obavijest o napretku radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se sugrađani mogli lakše organizirati. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti. 

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama na kojim se trenutno radi. U tijeku je završetak AB radova na izgradnji AB konstrukcije CS Pržine, kao i nastavak radova na Crpnoj stanici Granica. U toku ovog tjedna također će se vršiti priprema tampona I asfaltiranje  nosivog sloja u Ulici Ilije Bošnjaka, Vrbovcima, Vrgoračkoj ulici, Ulici sv. Ćirila i Metodija, Ulici Stjepana Radića, Ulici don Mihovila Pavlinovića.

Kino_baner
Kino_baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 8. do 14. svibnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 12 ulica, te 4 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Na dionici Put Narone vršili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, SDNU kabelske kanalizacije i novog vodoopskrbnog cjevovoda dok su se u Ulici Zrinjskih i Frankopana izvodili radovi na izgradnji i ispitivanju vodonepropusnoti fekalnog kolektora.

U Ulici Marka Marulića izvodili su se radovi na postavljanju fekalnog kolektora a u Vrgoračkoj ulici se vršila priprema tamponskog sloja i asfaltiranje.

Iskop crpne stanice unutar stupnjaka izveden je na Crpnoj stanici ”Granica” a  izvedena je i donja AB ploča crpnog bazena. Montaža strojarske opreme izvedena je na Crpnoj stanici “ Jerkovac”.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici Stjepana Radića izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, sanaciji LŽ poklopaca, te je izvedeno I  ispitivanje vodonepropusnosti kolektora. U Dubrovačkoj ulici se također radilo na postavljanju fekalnog kolektora, te ispitivanju vodonepropusnosti fekalnog kolektora.

Radovi na izgradnji fekalnog kolektora i novog vodoopskrbnog cjevovoda vršili su se u Ulici Ante Starčevića, a Ulica kneza Domagoja pripremljena je za asfaltiranje.

U Ulici don Mihovila Pavlinovića završeni  su radovi na izmještanju postojećeg oborinskog kolektora. Također je obavljeno ispitivanje vodonepropusnosti kolektora te podizanje LŽ poklopaca na niveletu.

Radovi na podizanju LŽ poklopaca na niveletu završeni su i u Slatinama te u Ulici Ilije Bošnjaka.

U Ulici Petra Krešimira IV izvršeni su radovi na izgradnji fekalnog kolektora, te ispitivanje vodonepropusnosti kolektora.

Što se tiče crpnih stanica, na CS “Pržine“ obavljeno je brtvljenje donje AB ploče, na CS “Slatine” montaža strojarske opreme.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 367 m,
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 96 m,
  • postavljanje SDNU-a – 76m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 14 kom.
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 5kom.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content