Dan otvorenih vrata policije u Metkoviću

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će u petak, 19. svibnja u Metkoviću održati Dan otvorenih vrata.

Druženje policije s građanima predviđeno je u dvorani Gimnazije Metković i Srednje škole Metković na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 1 od 10:30.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Policijski službenici izložit će opremu i tehniku koju koriste različiti rodovi policije (interventna policija, prevencija, granična policija, kriminalistička policija, prometna policija, vodiči službenih pasa, službeni psi), a građani će moći pogledati i pokazne vježbe interventnih timova ove Policijske uprave. Također, to je prilika da svi zainteresirani posjetitelji provjere svoju tjelesnu i motoričku sposobnost na poligonu koji će biti postavljen u tu svrhu.

Isto tako građani će imati priliku vidjeti pokaznu vježbu rukovanja vatrenim oružjem kao i pokaznu vježbu službenog psa.

Iz policije pozivaju sve zainteresirane građane, a posebno učenike drugih razreda srednjih škola i učenike završnih razreda srednjih škola (trogodišnjeg i četverogodišnjeg trajanja) da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako postati policajac ili policajka.

Podsjećaju i da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content