Mlada književnica Martina Divić održala zanimljivo putopisno predavanje u Gradskoj knjižnici Metković

 

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je zanimljivo putopisno predavanje održala mlada književnica Martina Divić.

Divić je publici predstavila svoju knjigu ‘Ne postoji sutra u Atru’ – zbirku kratkih priča nastalih od zapisa s putovanja sjeverozapadnom Afrikom (Senegal, Mauritanija, Zapadna Sahara, Maroko). Svaka priča je cjelina za sebe i kroz koju je Martina ispričala priče o ljudima, o avanturama te iskustvu susreta s drugom kulturom. Njezin suputnik Toni Vranješ doživljeno je zabilježio fotoaparatom pa svaku priču u knjizi prati i fotografija.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Putopisno predavanje bilo je obogaćeno foto i video materijalom, a prati put iz male uvale Drvenik, sve do lijepe i egzotične Afrike. Tkajući nam tako priču o Africi, Martina se dotaknula i ljudskih prava u Senegalu i Mauritaniji.

Martina Divić odrasla je u Drveniku kod Makarske. Diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija odlazi na prvo putovanje u Afriku, a priče s putovanja objavljuje na Facebook stranici „Nisan doma“. Martina je za svoje pisanje dobila brojne nagrade, a njezina prva knjiga „Ne postoji sutra u Atru“ jednoglasnom odlukom žirija osvojila je nagradu Dijana Klarić za najbolji putopis 2022. godine, na festivalu putnika u Šibeniku.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content