U Metkoviću održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

 

U organizaciji Gradske knjižnice Metković večeras je u Gradskome kulturnom središtu održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem, poznatim hrvatskim književnim parom.

U razgovoru s ravnateljicom Gradske knjižnice Metković Vesnom Vidović govorili su o knjigama i pisanju, o prijateljstvu, životnim osloncima, književnosti i vječitim pitanjima koja su iznimnim književnim talentom obrađena u njihovom bogatom opusu.

Kino_baner
Kino_baner

Julijana Matanović, hrvatska je književnica koju osjećamo kao prijateljicu, a njezinu knjigu kao sigurno utočište. I kao spoznaju koliko je život lijep unatoč životnim preprekama.Već od prve knjige tematiziranje literature stalno je mjesto proze Julijane Matanović. Prepliće književno-znanstveni i beletristički stil, koristi intertekstualne i metafikcijske postupke, a kao polazišta nerijetko koristi autobiografske elemente i građu s kojom radi kao sveučilišna profesorica književnosti.

Pavao Pavličić, hrvatski je književnik u čijem bogatom proznom opus čitamo fantastične trilere, napete krimiće kojih se radnja odvija u poznatom nam prostoru. Kroz svoje romane pisao je i o pitanjima umjetničke originalnosti i autorstava, o ispreplitanju umjetnosti i zbilje, dobra i zla, zaborava i pamćenja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content