Metkovsko ljeto 2023. – na programu ‘Craft Beer & Music Festival’, Queen Sensation, TBF, Željko Bebek, Zorica Kondža….

 

U Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković jutros je održana konferencija za medije na kojoj su program ovogodišnje manifestacije Metkovsko ljeto predstavili gradonačelnik Dalibor Milan, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč i direktorica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

I ove godine program manifestacije započinje 21. lipnja obilježavanjem Svjetskoga dana glazbe, a završava 26. kolovoza. Tijekom manifestacije na više lokacija u gradu održavat će se, između ostaloga, koncerti, predstave, izložbe, radionice, skriveni filmovi te sportska događanja. Kako je istaknuo gradonačelnik Milan, i ovogodišnji program je prilagođen različitim uzrastima te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

„Pred nama je još jedna manifestacija ‘Metkovsko ljeto’ koja se i ove godine sastoji do različitih kulturnih i zabavnih događaja. Zadovoljni smo ovogodišnjim programom, koji je prilagođen svim uzrastima i tijekom kojega će svatko moći pronaći nešto za sebe. Mogu istaknuti kako se i ovogodišnja manifestacija sastoji od dobro poznatih događanja te nekih novih koji će, siguran sam, privući još više posjetitelja u Grad Metković, povećati turističku ponudu te postati tradicija. Jedan od njih je i Craft Beer & Music Festival koji će se održati u organizaciji metkovske pivovare Brewville i uz potporu Grada Metkovića. Uz odličan glazbeni program, te bogatu ponudu craft piva i street fooda ne sumnjam da će privući velik broj posjetitelja i ispuniti velika očekivanja. Grad Metković i dalje će financijski i tehnički podržavati događaje manifestacije Metkovsko ljeto te nastaviti težiti što kvalitetnijim i raznovrsnijim programima. Zahvaljujem se svima koji sudjeluju u organizaciji manifestacije Metkovsko ljeto, vama medijima koji pratite događanja te naravno – publici“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Upravo je ‘NERA ETWA – Craft Beer & Music Festival’ jedna od novosti ovogodišnje manifestacije, a više o programu te ostalim događajima UKS Metković rekla je ravnateljica Zrinka Mijoč.  

„Kao novost ovogodišnje manifestacije svakako bih spomenula ‘NERA ETWA – Craft Beer & Music Festival’ koji radimo u suradnji s pivovarom Brewville, a koji će se održati 21. i 22. srpnja u Gradskome parku. Festival donosi zaista odlične glazbene sastave. Prvu večer će nastupiti Elvis Sršen i Disco Blues te TBF, a drugu večer Justin’s Johnson i Queen Sensation, možda poznatiji kao Tribute to Queen bend. Očekuje nas zaista kvalitetna zabava koja će privući brojne posjetitelje. Od naših događaja spomenula bih Dječji Glas Neretve, Skupnu izložbu neretvanskih umjetnika na Skalama III, koncert Zorice Kondže u Gradskome parku, nastup Ansambla KUD kralj Tomislav s Novog Zelanda, predstave ‘Tvorničke postavke’, Kazališta Moruzgva, ‘Zakon Zagore’ koja će se odigrati u suradnji s UL Neretve, ‘Da nije ljubavi’, MAK-a. Na rasporedu nam je i stand up show SpliCke scene te stand up ‘Ladies night’. Koncerte klasične glazbe održat će INK Experiment Duo (udaraljke), Mislav Rezić i Gordan Tudor (saksofon i gitara), Valerija Nikolovska kvartet (jazz koncert) te naša Metkovka Tereza Gabrić. Na rasporedu je otvorenje tri izložbe. Gostuje nam slikarica svjetskoga glasa Branka Grubić te u organizaciji OMH dolaze nam Ivana Jovanović – Trostmann i Petar Dolić. Naravno, imat ćemo i predstave za djecu, Ulične skrivene filmove, a naša publika će ponovno moći uživati i u filmovima na otvorenome u našem Ljetnom kinu“, istaknula je Mijoč.

Turistička zajednica grada Metkovića priprema realizaciju i svojih dobro poznatih manifestacija.

„I ove godine, 7. srpnja na rasporedu je Cipolijada u Sportskoj ulici, a zabavljat će nas Grupa Trio Gušt. Ljubitelji svjetskih i domaćih evergreena ponovno će doći na svoje jer je 16. srpnja na rasporedu koncert ‘Dobre vibracije’ koji će se održati u Gradskome parku. Povodom Dana Grada, 18. srpnja u Sportskoj ulici koncert će održati i Željko Bebek. Na rasporedu nam je naravno i manifestacije Rimska noć u Naroni te Dani Neretvanske kneževina koja se isprepleće s lađarskim događanjima. Ovo ljeto imat ćemo i program ‘Aktivni petak’ u sklopu kojega ćemo na Trgu kralja Tomislava održavati radionice s našim kreativcima“, kazala je Medar Ujdur.

U sklopu programa, između ostaloga, održat će se još i završni koncert KUD-a Metković, otvorenje Etno kuće Ilić u Vidu, Skokovi u Neretvu, koncert Gradske glazbe Metković, koncert Delta Swamp Music DJs na Terasi Ljetne scene GKS-a, Koncert In memoriam Oliver Dragojević, događanja lađarskoga tjedna u sklopu kojega će se održati i Večer Slavonije i Srijema te projekt ‘Aktivna Hrvatska’ – besplatna zajednička vježbanja i edukacije za građane. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content