Udruga ‘Prijatelj’ obilježava 20 godina rada i djelovanja

 

Edukativnim predavanjem na temu ‘Izazovi življenja osoba s invaliditetom – pogled u budućnost’ Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković danas obilježava 20 godina rada.

Na samome početku okupljenima su se prigodnim riječima obratili predsjednik Udruge Prijatelj Nikola Popovac, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, pročelnica za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te saborska zastupnica Ljubica Lukačić. Nakon uvodnih riječi, započela su i edukativna predavanja, a predavači su ugledni liječnici i stručnjaci koji se bave problematikom osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u rastu i razvoju – dr. sc. Ivan Ćelić, prof. dr. sc. Veselin Škrabić, izv. prof. prim. dr. sc. Marijo Bekić, izv. prof. prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković, dr. sc. Silva Capurso i prof. Ivan Karamatić. Moderator programa je Milka Kuran.

Kino_baner
Kino_baner

Inače, Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković osnovana je 20. lipnja 2003. godine kao pravna, nevladina i neprofitna organizacija. Vizija same Udruge stvaranje je sustava u kojem će osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u rastu i razvoju, kao subjekti u izjednačenim uvjetima i mogućnostima, biti tretirane tako da se i u radu i socijalnoj skrbi uvažavaju njihove potrebe i poštuje njihovo dostojanstvo. Aktivnim sudjelovanjem u društvenoj skrbi i okupljanjem osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u rastu i razvoju zalažu se za njihovo promicanje, zaštitu zajedničkih zdravstvenih, socijalnih i drugih interesa. U dvadesetogodišnjem djelovanju proveli su niz projekata kako bi kontinuirano zapošljavali osobe s invaliditetom i pružali usluge značajne za njihovu socijalizaciju i uključivanje u zajednicu.

Udruga Prijatelj danas broji više od 200 članova te zapošljava 66 osoba. Udrugu čini stručni, rehabilitacijski i administrativni tim različitih struka, iskustava i profesija. Od 2018. godine Udruga je ovlašteni pružatelj socijalnih usluga za više od 60 djece s teškoćama u razvoju u Metkoviću te na poluotoku Pelješcu. Udruga je 2011. osnovala Socijalnu zadrugu Prijateljicu, a kako bi ostvarili dugogodišnji cilj osnivanja integrativne radionice, osnovali su i Socijalno poduzeće Prijateljica plus.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content