Petar Volarević i Pavo Čančar ostvarili odlične rezultate na dvodnevnom zahtjevnom Brajnikovom memorijalu

 

Na poziv slovenskih kolega, u petak i subotu, 16. i 17. lipnja 2023. godine, dva tima  hrvatske policije sudjelovali su na 29. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji i bili su  jedini gosti iz druge države na ovom memorijalu koji se održava u spomen na jednu od najtežih nesreća u povijesti gorskog spašavanja u Sloveniji, 10. lipnja 1997. godine, obavijestili su nas iz PU DNŽ.

Brajnikov memorijal zahtjevno je i iscrpljujuće natjecanje koje traje dva dana i uključuje ekstremne vještine i policijske zadaće, gdje natjecatelji moraju proći gotovo 150 kilometara od starta do cilja – plivajući, veslajući, trčeći, biciklirajući, planinareći, a pritom pokazati i vještine pucanja iz malokalibarske puške.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Za hrvatsku policiju natjecali su se i dvojica pripadnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – Petar Volarević iz Interventene jedinice policije Dubrovnik i Pavo Čančar iz PGP Metković kao i dvojica policijskih službenika iz Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske Krunoslav Ivanušec i Luka Špehar te Petar Conjar i Mladen Žimbrek IJP Varaždin, Nikola Slatina UPPS i Marko Batori ATJ Lučko, podijeljeni u dva tima – Alpha i Delta.

Naša dva tima su uz ekipe aktivnih pripadnika slovenske policije, vojske, Uprave za zaštitu i spašavanje, gorskih spašavatelja i profesionalnih vatrogasaca su svoja znanja, psihičke sposobnosti i fizičke vještine testirali u dva naporna dana. U ta dva dana preplivali su stazu od 700 metara u Bledskom jezeru, veslali tri kilometra na Bohinjskoj jezeru, biciklirali više od 60 kilometra, zatim planinarili i trčali više od 40 kilometara, a uz sve to natjecali su se u gađanju malokalibarskom puškom, a tijekom natjecanja provjerili su i svoje znanje prve pomoći i općeg znanja.

Alpha tim trku je završio na šestom, a Delta na 12. mjestu od ukupno 32 tima koja su se natjecala, a među 17 policijskih timova, Alpha tim završio je na petom, a Delta tim na sedmom mjestu.

Ministar unutarnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar pohvalio je sve natjecatelje i istaknuo kako je ponosan na sve koji su došli pokazati koliko su spremni te da se na ovom natjecanju okupljaju samo najbolje fizički i psihički spremni policajci, vojnici, gorski spašavatelji i vatrogasci, da ovo nije samo taktička provjera, već je to provjera razuma, volje i snage, a prepreke koje su savladali u dva dana, nisu za svakoga.

“Iskazanim vještinama i sposobnostima, natjecatelji, naši policajci, dokazali su svoju spremnost, kvalitetu i psihofizičku izdržljivost za odrađivanje zahtjevnih natjecanja te spremnost na odrađivanje svih policijskih zadaća u svakodnevnom poslu. Čestitamo timovima policijskih službenika Hrvatske policije na postignutim rezultatima i uspješnom završetku još jednog izazova, a posebno smo ponosni na policijske službenike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Petra Volarevića i Pava Čančara”, poručili su iz PU DNŽ. 

FOTO: MUP 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content