PU DNŽ – utvrđena sumnja da je zaposlenica Policijske postaje zlouporabila položaj i ovlasti

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad zaposlenicom ove Policijske uprave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je navedena zaposlenica, obavljajući poslove upravne referentice u jednoj od policijskih postaja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske,  od 3. siječnja 2019. pa do 21. prosinca 2021. godine, zloupotrijebila svoje ovlasti prilikom izdavanja najmanje 98 vozačkih dozvola. 

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Naime, ona je prilikom postupka izdavanja vozačkih dozvola od građana uzimala novac u gotovini i zadržavala ga za sebe, umjesto da ga je uplatila u Državni proračun RH u svrhu izdavanja vozačkih dozvola, a čime je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist od 1.980,87 eura.

 Protiv osumnjičene je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava. Spomenuta državna službenica je udaljena iz službe do okončanja postupka pred službeničkim sudom.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content