Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta ‘Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković’, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama, i to iskop i početak radova na AB konstrukciji CS Mlin te priprema tampona te asfaltiranje nosivog sloja u Ulici Ilije Bošnjaka.

Kino_baner
Kino_baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 26. lipnja do 02. srpnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 16 ulica, te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici kneza Trpimira vršeno je izmještanje postojećih EK instalacija, dok su se u ulicama Zrinjskih i Frankopana te Zagrebačkoj ulici izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Pripreme za asfaltiranje odrađene su u Vrgoračkoj ulici te Ulici sv. Ćirila i Metoda, dok su se u Ulici Andrije Hembranga odvijali radovi na izgradnji fekalnog kolektora I SDNU kabelske kanalizacije.

Radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda suvršeni u Ulici Marka Marulića, a obavljena je tlačna proba i dezinfekcija cjevovoda te je uzet je uzorak vode za analizu.

Radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda odvijali su se na Putu Narone.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulicama Tina Ujevića, kralja Zvonimira i Petra Zoranića odvijali su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, dok je u Ulici Kralja Zvonimira još odrađeno ispiranje I CCTV snimanje dijela kolektora .

Gotovi su radovi na sanaciji betonskih nogostupa i rubnjaka u Ulica kneza Domagoja, a u tijeku ugradnja LŽ poklopaca.

Na Trgu bana Josipa Jelačića odvijali su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, te izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda dok su u Jaslinama nastavljeni radovi na sanaciji nivelete kolektora.

Radilo se i u Ulici Petra Krešimira IV i to na više dionica. Na jednoj dionici ulice nastavili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora dok je na drugoj dionici obavljeno asfaltiranje.

Asfaltiranje je također obavljeno i u Slatinama.

Radilo se i na dvije crpne stanice pa je tako na CS “Pržine“ izvedeno je brtvljenje donje AB ploče, dok je ma CS “Mlin” izveden podložni sloj betona crpne stanice.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 229 m,
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 112 m,
  • postavljanje SDNU-a – 36 m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 27 kom.
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 30 kom.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content