Najava otvorenja izložbe ‘Putovanje kroz sjećanja’ autorice Ivane Jovanović Trostmann

 

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta u četvrtak, 6. srpnja s početkom u 20 sati održat će se otvorenje izložbe ‘Putovanje kroz sjećanja’ autorice Ivane Jovanović Trostmann.

Akademska slikarica i likovna pedagoginja Ivana Jovanović-Trostmann rođena je u Dubrovniku 1966. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu (kulturološki smjer pri Centru za usmjereno obrazovanje) i usporedno srednju muzičku školu.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Slikarstvo je upisala 1985. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i diplomirala 1989. godine u klasi prof. Radoslava Tadića. Magisterij iz povijesti umjetnosti upisuje 1994. godine pri poslijediplomskom studiju Kultura istočne jadranske obale u Dubrovniku i magistrira u Zagrebu 2002. godine kod profesora Tonka Maroevića. Udata i majka dvoje djece (Aron i Emanuela). Od 2001. godine član HDLU-a. Od 1990. godine radi kao likovni pedagog, najprije u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđer Bošković, a danas u Obrtničkoj školi u Dubrovniku. Sudjelovala je na više izložbi humanitarnog karaktera. Imala je više skupnih i samostalnih izložbi.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content