Gradu Metkoviću odobren projekt sufinanciranja troškova stanovanja mladima i mladim obiteljima

 

Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Gradu Metkoviću 19.440,00 eura za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini, objavio je gradonačelnik Dalibor Milan. 

Grad Metković tako će sufinancirati troškove stanovanja za 10 mladih obitelji s prebivalištem na području grada u trajanju od godinu dana. Sufinancirat će se ugovori o najmu koji su sklopljeni najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Kino_baner
Kino_baner

Financijska potpora po korisniku iznosi:

  • Za mladu obitelj s djecom: 180,00 eura mjesečno
  • Za mladu osobu i mladu obitelj bez djece: 120,00 eura mjesečno

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom korisniku u trajanju od 12 mjeseci (u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023.) je 2.160,00 eura za mlade obitelji s djecom, odnosno 1.440,00 eura za mladu osobu i mladu obitelj bez djece djecom.

“Različitim projektima i aktivnostima proteklih smo godina nastojali poboljšati kvalitetu života mladih i mladih obitelji u našem gradu. Nove mogućnosti tražimo kontinuirano i stoga sam posebno zadovoljan što je i ovaj projekt usmjeren prema njima! Smatram kako je upravo sufinanciranje troškova stanovanja jedan od najboljih načina za pomoć našim mladima te mjera koja će im značajno olakšati život”, poručio je gradonačelnik Milan. 

Inače, sredstva su odobrena putem Pilot projekta javnoga poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini. Iznos koji je odobren Gradu Metkoviću ujedno je i najveći raspoloživi iznos za sufinanciranje troškova.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content