Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te početak radova u Industrijskoj ulici, Ulici Oca Ante Gabrića, te asfaltiranje Sportske ulice, a u planu je i nastavak radova na AB konstrukciji CS Mlin.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 03. do 09. srpnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 12 ulica, te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:
Ulica Marka Marulića radilo se na ispiranju i CCTV fekalnog kolektora dok su se u Ulici Zrinjskih i Frankopana te Zagrebačkoj izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora.
Ulica Andrije Hebranga bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora I SDNU kabelske kanalizacije, a u Ulici kneza Trpimira su se izvodili su se radovi na postavljanju novog vodoopskrbnog cjevovoda.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:
U Ulicama Tina Ujevića, Petra Zoranića, Ive Lole Ribara te Petra Krešimira IV odvijali su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.
Dubrovačka ulica je također imala radove na fekalnom kolektoru, a osim toga vršilo se i ispiranje i CCTV snimanje dijela kolektora.
Asfaltiranje je izvedeno u ulicama Ilije Bošnjaka i don Mihovila Pavlinovića.
Radovi su se obavljali i na crpnim stanicama pa je tako na CP “Pržine“ izvedeno brtvljenje donje AB ploče, dok je na CP “ Mlin” izvedena donja AB ploča crpne stanice.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:
• postavljanje fekalne odvodnje – 337 m,
• postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 88 m,
• postavljanje SDNU-a – 110 m,
• montaža kućnih priključaka kanalizacije – 16 kom.
• montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 10 kom.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content