‘Da nije ljubavi’ – u subotu predstava MAK-a na Ljetnoj sceni GKS-a

 

‘Da nije ljubavi’ naziv je predstave koju će Metkovsko amatersko kazalište izvesti na Ljetnoj sceni GKS-a u subotu, 15. srpnja s početkom u 21 sat. Predstavu će MAK- ovci izvesti u sklopu programa Metkovskoga ljeta, a cijena ulaznice je 5 eura.

Riječ je o pučkoj komediji bračkoga intelektualca Petra Slovinića koju MAK-ovci izvode pod redateljskom palicom Radovana Marčića.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Radnja predstave događa se u Metkoviću u vremenu prije Drugoga svjetskoga rata. U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se vjenčati, no prepreka im je majka potencijalnog mladoženje Iva jer su iz ‘bogate kuće’. Ona ga je namijenila imućnoj, vremešnoj mjesnoj učiteljici glazbe, a nikako ne siromašnoj Lucijeti, odabranici njegova srca. Nakon niza peripetija (fingirana trudnoća, lažno trovanje i smrtna bolest…) sve se stubokom mijenja kad gospođa majka sazna da se Lucijetin bogati stric vraća iz Amerike. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.

Uloge tumače: Ana Jerković (Lucijeta), Manuela Šiljeg Malezija (Keka, Lucijetina majka), Mario Pavić (Ivo, imućni mladić), Jasminka Vrdoljak (Filomena, Ivina majka), Željka Bulić (Bete, mjesna ćakulona), Dado Kozarić (Rafo, vječni neženja), Toni Krilić Skuša (don Roko), Elza Glućina (Štefanija, časna sestra u župnom dvoru), Rade Vrdoljak (Iko, poštar rodom iz Drinovaca).

Podsjetimo kako je premijera predstave održana u travnju u ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a. U svibnju su MAK-ovci s predstavom sudjelovali i na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera te ostvarili značajan uspjeh. U konkurenciji od preko 300 glumaca amatera iz različitih dijelova Hrvatske, Manuela Šiljeg Malezija proglašena je najboljom glumicom, Željka Bulić je bila nominirana za najbolju žensku sporednu ulogu, a predstava ‘Da nije ljubavi‘ za najbolju predstavu u cjelini te za Nagradu njegovanja kulturne baštine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content