Vlada RH donijela Zaključak – gradit će se cesta od Vida do Novih Sela – spoj Metkovića na autocestu

 

Vlada RH na današnjoj je sjednici, na prijedlog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture donijela Zaključak vezan za projekt izgradnje spojne prometnice od županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela.

Cilj projekta je formiranje cestovnog koridora koji će skratiti putovanje od Metkovića do čvorišta na autocesti A1 i do rubnog sjeverozapadnog prostora Dubrovačko-neretvanske županije.

Kino_baner
Kino_baner

Projektom se planira izgradnja nove spojne prometnice od Vida u Gradu Metkoviću do državne ceste DC62 u Novim Selima, u Općini Kula Norinska. Novoprojektirana prometnica će se na širu cestovnu mrežu povezati uklapanjem u postojeći kolnik županijske ceste u Vidu formiranjem trokrakog “T” raskrižja, dok je na lokaciji priključka na državnu cestu u Novim Selima, predviđena izgradnja kružnog raskrižja s uređenjem pripadajućih privoza. Ukupna duljina zahvata iznosi 7,6 km.

Do kraja 2023. godine planira se izraditi idejni projekt te ishoditi lokacijsku dozvolu, a do kraja 2024. godine izraditi glavni projekt, urediti imovinsko-pravne odnose, ishoditi građevinsku dozvolu te raspisati natječaj za izvođenje radova. Izgradnja same spojne prometnice planira se provesti tijekom 2025. i 2026. godine.

Ukupan iznos sredstava potrebnih za provedbu ovog projekta procjenjuje se na 14.065.000,00 eura (s PDV-om). Nositelj projekta bit će Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, a sredstva će se osigurati u Državnom proračunu. Ministarstvo i Županijska uprava za ceste DNŽ, potpisat će Ugovor kojim će regulirati međusobne obveze u cilju realizacije ovog projekta.

“Ovo je još jedan veliki i vrlo značajan projekt za Grad Metković koji su građani godinama čekali, te koji će itekako povećati kvalitetu naših života! Potvrda je kvalitetnoga rada i dobre suradnje s Vladom RH i resornim ministarstvima kojima i ovim putem želim zahvaliti”, poručio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content