Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te početak radova u Ulici oca Ante Gabrića, te asfaltiranje Sportske ulice i Ulice Ante Starčevića te je također planiran nastavak radova na AB konstrukciji CS Mlin.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 10. do 16. srpnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 18 ulica, te 3 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici Marka Marulića obavljeno je ispitivanje prohodnosti SDNU kabelske kanalizacije, dok su se u Industrijskoj ulici izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora, rezanje asfalta, te doprema okana.

Ulica Zrinjskih i Frankopana bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora, kao i Ulica Matije Gupca gdje su započeti pripremni radovi na izgradnji fekalnog kolektora, a izvedeni su probni iskopi u svrhu detektiranja postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda.

Ispiranje i snimanje CCTV kolektora obavljalo se u Ulici kneza Trpimira, dok su Zagrebačka ulica i Ulica Andrije Hebranga bile pod radovima na izgradnji fekalnog kolekora i SDNU kabelske kanalizacije.

Radilo se i u Ulici Marka Marulića gdje je obavljeno ispiranje I CCTV kolektora, te ispitivanje prohodnosti kabelske kanalizacije.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U ulicama Tina Ujevića i A. G. Matoša izvedeno je ispiranje i CCTV kolektora, dok se na Trgu bana Josipa Jelačića vršilo namještanje LŽ poklopaca prije izvedbe habajućeg sloja asfalta.

U Ulici Stjepana Radića obavljena je sanacija LŽ poklopaca, a u Ulici Ivana Mažuranića izveden je nosivi tamponski sloj i uklanjanje postojećeg asfaltnog zastorate je u toku podizanje poklopaca.

Dubrovačka ulica, te ulice Petra Zoranića, Ive Lole Ribara i Petra Krešimira IV bile su pod radovima vezanim za izgradnju fekalnog kolektora.

U Jeovcima se vršilo postavljanje novog vodoopskrbnog cjevovoda, dok je na Crpnoj stanici “Pržine“ izvedeno brtvljenje donje AB ploče .

Na Crpnoj stanici “ Mlin” također su izvedeni radovi i to AB zidovi i gornja AB ploča zasunske komore, do je na Crpnoj stanici “Struga” izvrđena sanacija propuštanja stupnjaka.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 426 m,
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 48 m,
  • postavljanje SDNU-a – 137 m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 16 kom.
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 10 kom.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content