Aglomeracija Metkovića – stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te početak radova u Ulici Paška Baburice, don Radovana Jerkovića te asfaltiranje Ulice Ivana Mažuranića. Očekuje se nastavak radova na AB konstrukciji Crpne stanice Mlin.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 17. do 23. srpnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 24 ulice te 7 crpnih stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici Marka Marulića nastavili su se radovi od Crpne stanice Granica te je započet iskop rova. Na drugoj dionici  obavljeno je ispiranje i CCTV kolektora, te ispitivanje prohodnosti kabelske kanalizacije.

Ulica Zrinjskih i Frankopana te Industrijska ulica su bili pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora.

U Mlinskoj ulici je izveden bypass vodovoda sa privremenim kućnim priključcima, a u toku je izvedba kućnih priključaka odvodnje.

U Ulici Matije Gupca započeti su pripremni radovi na izgradnji fekalnog kolektora, a izvedeni su probni iskopi u svrhu detektiranja postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda.

Ispiranje i snimanje CCTV kolektora obavljeno je u Ulici kneza Trpimira, dok su se u Zagrebačkoj ulici vršili radovi na izgradnji fekalnog kolekora, te radovi na izgradnji novog, vodoopskrbnog cjevovoda.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Asfaltirale su se ulice Hrvatskih iseljenika, Trg bana Josipa Jelačića, Ante Starčevića i Sportska ulica.

Priprema tamponskog sloja i ispitivanje modula stišljivosti obavlljeno je u Ulici Ivana Mažuranića.

U ulicama oca Ante Gabrića, Petra Zoranića i Ive Lole Ribara vršili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Radilo se i u Ulici Tina Ujevića  i to na ispitivanju i CCTV kolektoru, dok je u Ulici A. G. Matoša vršeno ispitivanje vodonepropusnosti izvedenog kolektora.

Sanacija LŽ poklopaca odrađena je u Ulici Stjepana Radića, a u Ulici Petra Krešimira IV se radilo na dvije dionice. Najednoj dionici izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora dok je na drugoj dionici izvedeno ispitanje i CCTV snimak kolektora.

Priprema tamponskog sloja obavljena je u ulicama Molizanskih Hrvata i sv. Franje Asiškog, a Ulica Ilije Bošnjaka bile ja pod radovima na izgradnji kolektora.

U Vrbovcima se vršilo ispiranje i CCTV snimak kolektora, dok je u Jeovcima odraeno ispitivanje vodonepropusnosti kolektora.

Radilo se i na 7 Crpnih stanica konkretno sljedeće radove: Na CS “Pržine“ montiranje fazonskih komada i zasuna, dok su na CS “ Mlin”  izvedeni AB zidovi do visine naglavne grede, a na CS “Struga” odrađena je sanacija propuštanja stupnjaka.

Stupovi za odzraku montirali su se na 4 crpne stanice, točnije na “Tisno”, “Blato”, “Klada” i “Igralište”.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 488 m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 10 kom.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

FOTO: arhiva 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content