Gimnazija Metković koordinator velikoga europskoga projekta

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) dodijelila je Gimnaziji Metković bespovratna sredstva za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 220 (Suradnička partnerstva) za područje odgoja i općeg obrazovanja i odobrila projekt pod nazivom “Biljna pozornica” (PLANTing Ideas On The Stage).

Ovo je prvi put da jedna metkovska škola koordinira veliki europski projekt u sklopu programa Erasmus+. Partneri Gimnazije Metković u ovom projektu će biti škole iz Istanbula, Turska i Gniezno, Poljska te udruga iz Corralejo, Kanari.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Ciljevi projekta su: podizanje razine znanja i svijesti o važnosti biljnog svijeta za čovjeka i cjelokupan živi svijet na Zemlji, osvješćivanje svih sudionika i članova šire zajednice o važnosti odgovornog djelovanja svakog pojedinca u prirodi s ciljem očuvanja okoliša u cjelini, razvijanje digitalnih i jezičnih kompetencija učenika i nastavnika, poticanje kreativnosti, suradničkog rada i uvažavanja različitosti te razvijanje novih nastavnih metoda.

Rezultati ovog projekta će biti novi obrazovni materijali – scenariji poučavanja sa novim pedagoškim pristupom obradi ovih tema u nastavi – kako učiti i poučavati o ekologiji kroz kazališne predstave.

Trajanje projekta je od 1. rujna 2023. do 31. kolovoza 2025. Ukupna vrijednost projekta je 120 000 eura, a koordinatorice projekta su Dana Svaguša i Ana Dragović.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content