Otvorenje izložbe slika ‘Apricity’ Branke Grubić u utorak u Galeriji GKS-a Metković

 

U Galeriji GKS-a Metković u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20:30 bit će otvorena izložba slika ‘Apricity’ autorice Branke Grubić.

Branka Grubić živi i stvara u Šibeniku. Odrasta u šarenom svijetu šibenskog dječjeg festivala. Malena djevojčica s velikim snovima – upija boje Mediterana, sluša koncerte čiopa u ljetna predvečerja i promatra ljude iz cijelog svijeta.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Slikanjem se ozbiljno počinje baviti u svojim tridesetima. Godine 2016. na natječaju američke online galerije Light, Space & Time osvaja prvu nagradu u konkurenciji 900 radova iz cijelog svijeta. Slijedi prvi javno izloženi rad u američkom gradu Woodstocku, a nakon toga i predstavljanje na skupnim izložbama u Londonu, Rimu i Budimpešti. Publici se predstavlja sa šest samostalnih projekata: Don’t fade away (Sarajevo 2018.), Imagine (Šibenik, Zagreb, 2019.), Mirakul (Šibenik 2020.), Woman (Šibenik, 2021.), Home (Zagreb, 2022.) i Apricity (Metković, Zagreb 2023.)

Inspiraciju pronalazi u snazi i neuništivom duhu žene. U vječnoj je potrazi sa „savršeno nesavršenim“ licem koje će, preneseno na platno, doprijeti do gledatelja i povezati se s njim.

Izložba ‘Apricity’

‘Apricity’ je rijetko korištena engleska riječ koja označava osjećaj topline sunčevih zraka u hladnim zimskim danima, posebno kada se osjeti na licu. Snaga žene, poput sunca, može pružiti toplinu, podršku i hrabrost ljudima u njihovim najtežim trenucima. Baš kao što “apricity” ublažava hladnoću, tako i žena svojim postojanjem, svojim bojama i empatijom može učiniti svijet boljim mjestom.

Izložba se otvara u sklopu programa Metkovskoga ljeta. Organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Metkovića.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content