Predstava ‘Zakon Zagore’ na u ponedjeljak na Ljetnoj sceni GKS-a Metković

 

U organizaciji Udruge lađara Neretve, a u sklopu programa ‘Tjedna lađe na Neretvi’  u ponedjeljak, 7. kolovoza s početkom u 21 sat Gradsko kazalište mladih Split će na Ljetnoj sceni GKS-a Metković izvesti predstavu ‘Zakon Zagore’.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Riječ je o predstavi autora i redatelja Ivana Lea Leme koja, na takozvanom vlaškom dijalektu, donosi ljubavnu priču Ante i Anđelije. To nije uobičajena ljubavna priča i u mnogo čemu prkosi stereotipnom pogledu na te splitske doseljenike, takozvane Vlaje, koji su se iz Dalmatinske zagore spuštali do Splita i u njemu tražili bolju budućnost. Poseban je fokus na liku Anđelije kojeg u ovoj inscenaciji tumači šest glumica u šest životnih razdoblja.

Uloge tumače: Lidija Florijan, Ana Gruica Uglešić, Mia Vladović, Nada Kovačević, Ivana Gudelj, Andrea Mladinić (Anđelija), Matija Grabić (Ante), glas radijskog spikera: Ivo Perkušić, glasovi djece: Mikula i Jadran Vladović, glas odraslog Josipa: Tomisav Topić, glas Petra Krešimira Pehara: Siniša Čović, glas druga Tita: Ivan Leo Lemo.

Više o predstavi pročitajte na poveznici.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content