Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te u Ulici Paška Baburice, Ulici kneza Trpimira, a na rasporedu je i asfaltiranje na Putu Narone.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

U periodu od 24. do 30. srpnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.
Radovima je trenutno obuhvaćeno 19 ulica, te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:
U ulicama: Industrijskoj, Zrinjskih i Frankopana i Matije Gupca izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.
U Mlinskoj ulici izveden je bypass vodovoda sa privremenim kućnim priključcima, a u toku je izvedba kućnih priključaka odvodnje, dok je na Putu Narone obavljena dezinfekcija, te su uzeti su uzorci za bakteriološku analizu vode.
Radovi na izgradnji fekalnog kolekora, SDNU kabelske kanalizacije I novog vodoopskrbnog cjevovoda vršili su se u Zagrebačkoj ulici, a u Ulici Andrije Hebranga je izvedba AB okana kućnih priključaka odvodnje.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:
U ulicama: Ivana Mažuranića, Ante Starčevića i A.K. Miošića izvedeno je asfaltiranje, dok se u ulicama: Don Radovana Jerkovića i Petra Zoranića radilo na izgradnji fekalnog kolektora.
Osim radova na izgradnji fekalnog kolektora, u Ulici oca Ante Gabrića se radilo i na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda, dok je u Ulici Stjepana Radića izvršena sanacija LŽ poklopaca.

Radilo se na više dionica u Ulici Petra Krešimira IV. Izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, postavljanje kućnih priključaka odvodnje te CCTV snimanje kolektora.
Priprema tamponskog sloja i podizanje postojećih LŽ poklopaca vršeno je u ulicama Molizanskih Hrvata, te u Ulici sv. Franje Asiškog .
Ulica Ive Lole Ribara bila je pod radovima ispiranja, čišćenja I CCTV fekalnog kolektora na jednoj dionici, dok su se na drugoj dionici vršili radovi na izgradnji fekalnog kolektora.
U Ulici Ilije Bošnjaka vršili su se radovi na izgradnji kolektora, te su započeti radovi na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda.

Radilo se i na crpnim stabicama i to CS “ Mlin” gdje su izvedeni AB radovi na konstrukciji crpne stanice, a na CS “Struga” vršila se sanacija propuštanja stupnjaka.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:
• postavljanje fekalne odvodnje – 455 m,
• postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 142 m,
• postavljanje SDNU-a – 80 m,
• montaža kućnih priključaka kanalizacije – 16 kom.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content