Predstavom ‘Zakon Zagore’ započeo Tjedan lađe na Neretvi

 

Predstavom ‘Zakon Zagore’ koju je Gradsko kazalište mladih Split izvelo sinoć na Ljetnoj sceni GKS-a Metković započeo je program ‘Tjedna lađe na Neretvi’.

Riječ je o predstavi autora i redatelja Ivana Lea Leme koja, na takozvanom vlaškom dijalektu, donosi ljubavnu priču Ante i Anđelije. To nije uobičajena ljubavna priča i u mnogo čemu prkosi stereotipnom pogledu na te splitske doseljenike, takozvane Vlaje, koji su se iz Dalmatinske zagore spuštali do Splita i u njemu tražili bolju budućnost. Poseban je fokus na liku Anđelije kojeg u ovoj inscenaciji tumači šest glumica u šest životnih razdoblja.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Uloge tumače: Lidija Florijan, Ana Gruica Uglešić, Mia Vladović, Nada Kovačević, Ivana Gudelj, Andrea Mladinić (Anđelija), Matija Grabić (Ante), glas radijskog spikera: Ivo Perkušić, glasovi djece: Mikula i Jadran Vladović, glas odraslog Josipa: Tomisav Topić, glas Petra Krešimira Pehara: Siniša Čović, glas druga Tita: Ivan Leo Lemo.

‘Tjedan lađe na Neretvi’ organizira Udruga lađara Neretve. Program se nastavlja sutra (srijeda) svetom misom za sve lađare u 17 sati u Crkvi svetog Stjepana Prvomučenika u Opuzenu, a potom će se održati utrke za startne pozicije na Maratonu lađa.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content