Udruga lađara Zagreb pobjednik 26. Maratona lađa na Neretvi

 

Udruga lađara Zagreb pobjednik je 26. Maratona lađa na Neretvi.

Lađari Zagreba stazu dugu 22,5 km prvi su izveslali drugu godinu zaredom za 2:08,21 te zasluženo ponovno osvojili Veliki štit kneza Domagoja.

Kino_baner
Kino_baner

Drugi u cilj ušli su lađari Slivna, a treći Gusari iz Komina. UL Crni put osvojila je četvrto mjesto, a peto UL Stablina. Šesta je u cilj ušla ekipa UL Sv. Ilija Metković, a sedma UL Argo Bjelovar. Na osmom mjestu završili su Studenti Split, a na devetom UL Jerkovac. Deseti su na cilj stigli lađari Đakova. 

Uz spomenute UL Crni put, UL Jerkovac i UL sv. Ilija, Metković su predstavljale još tri ekipe – Veterani 4. gardijske brigade koji su završili na 21. mjestu, Domagojevi gusari iz Vida koji su na cilj stigli 25. te UL Jerkovac 2, koji su Maraton završili na 27. mjestu.

Poslije završetka Maratona, u Pločama je održana dodjela odličja i nagrada. UL Zagreb nagrade su dodijelili predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik UL Neretve Luka Oršulić. Drugoplasiranima, UL Slivno, nagrade su dodijelili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, a trećeplasiranima, UL Gusari Komin, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Podsjetimo, Maraton lađa na Neretvi jedna je od najmasovnijih manifestacija u Hrvatskoj. Ove je godine od Metkovića do Ploča veslalo 29 ekipa.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content