Dirljiv oproštaj od don Dina u crkvi sv. Nikole

 

Don Dino Prkut odlazi iz Župe sv. Nikole biskupa, a dirljiv oproštaj sa župljanima imao je na večernjoj svetoj misi u nedjelju.

Don Dino je svojim prisustvom obogatio župu od 2019. do 2023. godine. Tijekom tog vremena, obilježio je mnoge ključne trenutke župne zajednice, kao što je proslava 50. obljetnice osnivanja župe te sudjelovanje u organizaciji đakonskog ređenja zajedno sa župnikom don Davorom.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Don Dino je bio aktivan sudionik u životu župe, vodeći ministrante, bivajući duhovnim voditeljem benda i zajednice mladih, pripremajući krizmanike za sakrament krizme te zajedno s župljanima proslavljajući blagdane i svetkovine.

Oproštajna misa bila je ispunjena dubokim emocijama, suzama zahvalnosti i prisjećanjima na sve trenutke koje je don Dino podijelio sa župnom zajednicom.

Na kraju svete mise, don Davor je izrazio riječi zahvale, a u ime ministranta se obratio Ivano Nižić sa nekoliko riječi zahvale, a u ime župnog vijeća, Božo Šiljeg. Darovi koje je don Dino dobio od ministranata i župljana predstavljali su simboličan znak njihove zahvalnosti i ljubavi prema njemu.

Don Dino se na kraju zahvalio svima koji su ga podržavali i pratili tijekom tih četiri godine. Njegove riječi “Oprostite i Hvala” sažele su dubinu njegove zahvalnosti prema svima koji su bili dio njegove dušobrižničke službe.

Poslije svete mise nastavljeno je zajedničko druženje župljana i don Dina ispred pastoralnog centra.

Više fotografija pogledajte na Facebook stranici Župe sv. Nikole.

tekst: Božo Šiljeg
fotografije: Antoni Perlić

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content